Ostatnia aktualizacja: 15 września 2026 r.
Prywatność
Naluvia pozwala słuchać dźwiękowych kompozycji i zapisywać miksy. Ta strona opisuje przetwarzanie danych faktycznie przewidziane w usłudze.
Konto i kompozycje
Utworzenie konta przez e-mail wykorzystuje adres e-mail, nazwę wyświetlaną i hasło przechowywane jako skrót. Można też zalogować się z Apple lub powiązać Apple z kontem Naluvia, na którym jesteś już zalogowany. Naluvia sprawdza tożsamość przekazaną przez Apple bez otrzymywania hasła Apple. Udostępniony adres może być ukrytym adresem przekazującym lub nie występować w niektórych zarządzanych kontach Apple.
Zapisane miksy są powiązane z kontem, aby można było znaleźć je na swoich urządzeniach. Tokeny sesji Naluvia są przechowywane na serwerze jako skróty. Dla logowania Apple serwer przechowuje odcisk identyfikatora Apple i szyfruje tokeny odświeżania potrzebne do sprawdzenia i cofnięcia uprawnienia. Podpisane powiadomienia Apple umożliwiają uwzględnienie cofnięcia zgody lub zmiany adresu przekazującego e-mail.
Audio i pamięć podręczna
Dźwięki i obrazy są przechowywane w OVHcloud. Aplikacja utrzymuje lokalną pamięć podręczną, domyślnie ograniczoną do 500 MB. Aplikacja lub urządzenie może ją wyczyścić; nie gwarantuje ona trwałego pobrania. Pliki używane podczas aktywnego odtwarzania są chronione przed czyszczeniem.
Reklamy i ustawienia prywatności
Reklamy są wyłączone, dopóki ich konfiguracja nie jest kompletna. Po włączeniu Google Mobile Ads i jego platforma zgody obsługują wymagane wybory. Na iOS, gdy ma to zastosowanie, aplikacja prosi o zgodę na śledzenie. Odmowa nie blokuje słuchania. Żadna reklama nie powinna przerywać sesji słuchania. Wybory można zmienić w ustawieniach aplikacji.
Subskrypcje
Gdy są dostępne, subskrypcje obsługują Google Play lub App Store. Naluvia nie zbiera numerów kart płatniczych. Serwer sprawdza zakup w sklepie i przechowuje referencje potrzebne do przywrócenia i sprawdzania ważności. Zachowane dane weryfikacyjne są szyfrowane.
Diagnostyka i bezpieczeństwo
W razie błędu aplikacja może przesłać platformę, wersję aplikacji, wiadomość, ślad techniczny i ograniczony kontekst. Sekrety i adresy e-mail są maskowane, w tym kody, tokeny i identyfikatory prób logowania Apple. Powtarzające się błędy są grupowane i przechowywane przez 30 dni. Odciski adresów sieciowych zamiast samych adresów w bazie aplikacji służą ograniczaniu nadużyć. Serwer WWW zachowuje też techniczne logi dostępu bez parametrów URL.
Usuwanie i kontakt
Możesz usunąć konto w ustawieniach Naluvia. Zobacz instrukcję usuwania konta i danych lub poproś o usunięcie pomoc bez używania aplikacji. Ta czynność usuwa kompozycje, sesje i dane subskrypcji przechowywane w usłudze. Nie anuluje automatycznie subskrypcji sklepu — nadal zarządza się nią w Google Play lub App Store.
Jeśli konto jest powiązane z Apple, po usunięciu danych Naluvia wysyłana jest prośba do Apple o cofnięcie uprawnienia. Serwer ponawia próbę w razie błędu. Na potrzeby tych prób przechowuje tylko zaszyfrowane tokeny techniczne i informacje wymagane do ich unieważnienia przez maksymalnie 30 dni po usunięciu, bez zachowywania profilu ani konta Naluvia.
W sprawach dotyczących Twoich danych: naluvia@smartapps.ovh.
Usługi zewnętrzne
OVHcloud utrzymuje media i infrastrukturę. Google i Apple uczestniczą w reklamach, zgodach, ocenach i zakupach zależnie od platformy oraz włączonych funkcji. Apple uczestniczy również, jeśli wybierzesz logowanie z Apple. Ich własne informacje opisują przetwarzanie danych przez te usługi.